دانستنی ها

کاربردهای ژنراتور بنزینی

شاید نام ژنراتور بنزینی برای افراد معمولی که خرید ابزار و استفاده از آنها جزو فعالیت‌شان نیست، کمی ناآشنا باشد اما همگان نام موتور برق را شنیده‌اند. ژنراتور بنزینی یا همان موتور برق دستگاهی است که دارای دو قسمت موتور و ژنراتور است و نحوه عملکرد آن نیز به این صورت است که سوخت بنزین را گرفته و به نیروی مکانیکی تبدیل می‌کند.

در این مقاله، بعد از معرفی مختصر ژنراتور بنزینی با کاربردهای آن نیز آشنا خواهیم شد.

ژنراتور بنزینی یا موتور برق بنزینی

در ژنراتور بنزینی پس از تبدیل سوخت فسیلی به نیروی مکانیکی، این نیرو به ژنراتور وصل می‌شود که خروجی آن برق ۲۲۰ ولت تک فاز یا ۳۸۰ ولت سه فاز است.

دو ویژگی مهم ژنراتورهای بنزینی کاربری آسان و حمل و نقل راحت آنها است به گونه‌ای که تقریباً با پنج حرکت می‌توان این دستگاه را راه‌اندازی کرد.

لازم به ذکر است که موتور برق‌ها تنها محدود به سوخت بنزین نمی‌شوند و برخی از دستگاه‌ها از سوخت‌های گازوئیل و گاز نیز بهره می‌برند. ژنراتور بنزینی را می‌توان از بازار یا فروشگاه‌هایی که خدمات فروش آنلاین ابزار را ارائه می‌دهند، تهیه کرد.

کاربردهای ژنراتور بنزینی

صنعتی، خانگی و حسینیه ها

از این دستگاه اغلب برای کارهای نیمه صنعتی و خانگی استفاده می‌شود. سوخت این ژنراتور به راحتی در دسترس و استفاده از آن نیز بسیار راحت است؛ به همین دلیل گزینه بسیار مناسبی برای منازل، ویلاها، داروخانه‌ها، سردخانه‌ها، فرودگاه‌ها، مغازه‌ها، هیئت‌ها، حسینیه‌ها، مساجد و… است.

اتومبیل

ژنراتور بنزینی می‌تواند برای راه‌اندازی و رفع نیاز اتومبیل‌های مسافری، کامیون‌های کوچک و اتوبوس‌ها، هواپیماهای عمومی، واحدهای کوچک دریایی، سیستم‌های پمپاژ متوسط، ماشین آلات و ابزارهای برقی نیز مورد استفاده قرار گیرند.

استفاده طولانی

موتور برق یا ژنراتور بنزینی یکی از بهترین ژنراتورها است که قدرت و استحکام بالایی دارد و می‌توان از آنها برای فعالیت‌های مداوم و طولانی مدت استفاده کرد. البته این نوع ژنراتور به دلیل استفاده از سوخت بنزین، حین تولید انرژی، دی اکسید کرین زیادی تولید و پخش می‌کند؛ بنابراین بهتر است این دستگاه در فضای باز راه اندازی شود.

شرایط اضطراری

یکی دیگر از کاربردهایی که ژنراتور بنزینی دارد، استفاده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای روشن کردن قفسه‌ها، صندوق‌های پرداخت، گیت‌های ورودی و خروجی و تهویه انبار است. همچنین وجود چنین ابزاری در هتل‌ها، بیمارستان‌ها، بانک‌ها، شرکت‌ها، ادارات و کارخانجات نیز الزامی است.

در صورت قطع برق در اماکن مختلف، به برق اضطراری طولانی مدت نیاز است، چرا که به دلیل بالا بودن مدت زمان، مقدار مصرف و افزایش هزینه‌ها نمی‌توان از UPS (منبع تغذیه بدون وقفه – این ابزار یک منبع تغذیه الکترونیکی است که وظیفه اصلی آن تأمین بدون وقفه توان مورد نیاز بار مصرفی است که بین برق شهر و دستگاه مصرف کننده قرار می‌گیرد) استفاده کرد.

در این گونه موارد باید توسط یک مولد، برق اضطراری تأمین شود که برای به گردش در آوردن این مولدها از موتورهای مکانیکی استفاده می‌شود. همچنین هر چه توان خروجی بیشتر باشد باید موتور مکانیکی نیز قدرت بیشتری داشته باشد.

ژنراتور یا موتور برق یا مولد الکتریکی با سوخت بنزین، نمونه دستگاهی است که می‌تواند نیازهای مطرح شده را پاسخ دهد و در اماکن مختلفی با مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار گیرد.

سیستم راه اندازی

سیستم راه اندازی موتور برق بنزینی برای تأمین برق اضطراری به دو صورت دستی و اتوماتیک است که هنگام خرید ژنراتور باید به آن توجه کرد!

در نوع دستی، در زمان بی برقی یک اپراتور ژنراتور را روشن و آن را وارد مدار برق می‌کند اما در حالت اتوماتیک توسط یک تابلو برق که به آن تابلوی Emergency یا Change Over می‌گویند، توسط یک برد کنترلر، بی‌برقی را حس کرده و فرمان استارت موتور برق را صادر می‌کند. در نهایت موتور برق به صورت خودکار روشن شده و توسط کنتاکتور مربوطه وارد شبکه برق می‌شود.

کدام موتور برق را بخرم؟

پاسخ به این سوال کاملاً به نحوه استفاده کاربر بستگی دارد. قبل از خرید ابزار موتور برق باید تعیین کنید چه نوع استفاده‌ای از این دستگاه خواهید کرد و برای چه مواردی آن را نیاز دارید؟

انواع موتور برق

موتور برق‌های بنزینی در انواع و سایزهای مختلفی ساخته شده‌اند؛ برای نمونه برخی از این ژنراتورها کوچک و سبک هستند و کاملاً مناسب سفر و کمپینگ برای ایجاد روشنایی در شب، استفاده درون اتومبیل یا اتوبوس و… می‌باشد.

نمونه‌های دیگری از ژنراتور بنزینی که دارای ابعاد متوسط و دارای دو چرخ برای حمل و نقل آسان هستند، برای اماکن عمومی و خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این اماکن در زمان بی‌برقی نیاز به روشن شدن دستگاه‌ها، چراغ‌ها، تلفن‌ها، سیستم‌های پمپاژ آب و… می‌باشد که این نوع ژنراتور بهترین ابزار برای این نوع فعالیت است.

یک نمونه دیگر نیز وجود دارد که به صورت ثابت در اماکن بزرگتری که نیاز به جابه‌جایی دستگاه ندارند، استفاده می‌شود؛ مانند کارخانجات، بیمارستان‌ها، سازمان‌های بزرگ، فروشگاه‌ها، انبارهای بزرگ و…

بنابراین خرید موتور برق و انتخاب مدل آن به نوع و محل استفاده از آن بستگی دارد؛ به هر حال، نوع بنزینی و قابل حمل آن از پرفروش‌ترین مدل‌های موتور برق می‌باشد.

سخن آخر

ژنراتور بنزینی توسط برندها و در مدل‌های مختلفی تولید شده است و نیاز است قبل از خرید ابزار، از کیفیت، ضمانت و نحوه کار آن اطلاع دقیقی بدست آورد. این ژنراتور به دلیل سادگی استفاده و امکان حمل و نقل آسان، پرکاربردترین ژنراتور (موتور برق) است که نیاز هر مصرف کننده‌ای را برطرف خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *